Barcelona: l'orgull d'una ciutat que estima

La resposta de la ciutadania de Barcelona a l'atemptat ha estat exemplar
La resposta de la ciutadania de Barcelona a l'atemptat ha estat exemplar
Avui és un dia dur, duríssim, per a la ciutat i per al conjunt del país. L'horror va colpejar amb força Barcelona i també Cambrils. El dia després podríem parlar del mal ús que fan algunes persones de les xarxes socials, compartint vídeos indiscriminadament, alimentant el morbo sense mostrar cap respecte cap a les víctimes. Podríem parlar de les sensacionalistes portades de la majoria dels diaris (amb excepcions, com la de l'Ara) i del vomitiu editorial d'El País. Podríem parlar dels idiotes de sempre que es posen a criticar en moments com aquest que es faci servir també la llengua catalana en les comunicacions institucionals. Podríem parlar de la facilitat amb què molta gent treu a passejar el seu racisme cavernari, obviant que el terrorisme porta molts anys destrossant vides a països de majoria religiosa musulmana (de què us penseu que fugen els refugiats?).

Però sabeu què? No en tinc ganes. Avui vull parlar de l'orgull que em provoca veure la reacció de la gran majoria dels meus conciutadans i conciutadanes. M'emociona molt veure com els taxis ajuden a evacuar la gent del centre de la ciutat, com els hospitals es col·lapsen amb cues de gent disposada a donar tanta sang com faci falta, com s'aixeca la vaga a l'aeroport del Prat davant d'aquesta situació, com moltes persones ofereixen casa seva per protegir d'altres, i menció especial per a la gran feina (no sempre prou valorada) dels Mossos d'Esquadra i els serveis d'emergència.

Avui, més que mai, em sento orgullós de ser fill i veí d'una ciutat que estima, una ciutat que crea, imagina i somia, una ciutat que s'aixeca sempre i que planta cara davant de les injustícies. I aquest cop ho tornarà a fer per dir ben fort i ben alt que el terror mai podrà vèncer. No tenim por perquè ens tenim els uns als altres, perquè ens estimem, estimem la ciutat i estimem la pau.

#TotsSomBarcelona